A Budapest Bank Budapestért Alapítványi pályázaton a Martsa Műterem értékőrzése céljára a Kuratórium

200. 000.- Ft támogatásról döntött.

Az ezernél több pályázó közül a 69 nyertes a Budapest Bank Váci úti székházában ünnepélyes keretek között vehette át Demszky Gábor főpolgármester, a BB Bank és a Kurátorok kezéből az Emléklapot.

A Műterem a kapott összeget a Művészkert fejlesztésére fordítja. Téglaburkolattal szeretnénk a terület egyes részeit ellátni, az ódon kerítésre lapidárium kerül, ahol a kertben fellelt faragott köveket, történeti emlékeket mutatjuk be. Terveink szerint az időjárásnak kitett gipszszobrok fölé előtetőt készítünk. A padlástérben polcrendszert alakítunk ki, ahol a gipsz-plasztikákat tudjuk biztonságosan tárolni, és a szakmai érdeklődőknek bemutatni.

Az itt élő növények latin és magyar nevét kerámiatáblákon feliratozva helyezzük el a kertben. Bár a terület bérleti viszonyai még nem rendeződtek véglegesen, úgy gondoljuk, ezzel az összeggel olyan fejlesztéseket tudunk megoldani, amelyek segítenek megőrizni az itt található értékeket, attól függetlenül, hogy ki kezeli majd a kertet.

 

Szerző: ipros  2010.10.01. 13:19 Szólj hozzá!

Címkék: budapest bank művészkert budapestért lapidárium

A bejegyzés trackback címe:

https://martsamuterem.blog.hu/api/trackback/id/tr262337000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása